Comercianților din Piața Centrală li se micșorează spațiul concesionat, pentru a plăti mai puțin

Comercianților din Piața Centrală li se micșorează spațiul concesionat, pentru a plăti mai puțin

Comercianților din Piața Mare le-a fost micșorat spațiul concesionat, pentru a putea achita contravalori mai reduse ale chiriilor, potrivit lui Bogdan Buhăianu, director al societății de salubrizare Urban Serv din Botoșani.

Problema chiriilor a fost ridicată în ședința de vineri a Consiliului Local, când s-a afirmat faptul că șeful Pieței Centrale comite un abuz asupra comercianților prin încasarea chiriilor aferente spațiilor pe care le dețin comercianții.

„Raportat la Piața Centrală am venit în ajutorul comercianților, în special a celor care comercializează produse non-alimentare, prin micșorarea numărului de metri pătrați din spațiului pe care fiecare dintre aceștia îl dețin, scăzându-le astfel chiria. Noi am realizat în fiecare zi tabel cu cei care își desfășoară activitatea în Piața Centrală dar nu putem fi răspunzători pentru vânzările pe care aceștia le au pentru fiecare activitate în parte”, a afirmat Bogdan Buhăianu, director Urban Serv.

Acesta menționează și că o mare parte a tonetelor din Piața Centrală nu sunt închise, agenții economici desfășurându-și  în continuare activitatea, ceea ce atrage obligativitatea achitării chiriilor aferente lunilor de activitate.

„Majoritatea  tonetelor din Piața Mare nu sunt închise iar noi nu avem obligativitatea să le închidem. Din moment ce aceștia își desfășoară activitatea ei trebuie să plătescă chirie. Comercianții se plâng de faptul că nu sunt vânzări dar din moment ce ai spațiu deschis trebuie să plătești chiria aferentă. Am venit în întâmpinarea lor prin scăderea numărului de metri pătrați de aici rezultând o scădere a chiriei. În cazul în care, în această perioadă, sunt comercianți care au avut spațiul închis, vom acționa în consecință prin respectarea hotărârilor de Consiliu Local, iar dacă au plătit chiria suma va fi considerată ca și plată pentru lunile viitoare”, a precizat directorul Urban Serv.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
111

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
84

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
112

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...