Cititorii Știri.Botoșani, impresionați de Vasilica. Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce i-am publicat povestea (foto)

Povestea Vasilicăi, tânăra atletă care își ține medaliile în cutia de pantofi, nu i-a lăsat indiferenți pe cititorii noștri. În doar câteva ore, sportiva a primit banii necesari pentru un echipament nou și suportul de medalii.

Cititorii Știri.Botoșani, impresionați de Vasilica. Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce i-am publicat povestea (foto)

 Vasilica Clicinschi  Foto: Facebook

Vasilica se află de șapte ani în sistemul de protecție a copilului. De câteva luni, ea locuiește în Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere din Botoșani, un spațiu construit de Fundația Hope and Homes for Children special pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție.

Reprezentanții Fundației au fost și cei care au întrebat-o pe Vasilica, adolescenta de 17 ani care urcă pe podiumurile competițiilor naționale, ce și-ar dori cel mai mult să primească.  

Așa au aflat cititorii noștri că, pentru a face performanță în atletism, tânăra are nevoie în primul rând de echipament sportiv de bună calitate. Dar și de ”un suport pentru medaliile mele!”.



 

”Nu mă cunoașteți, dar…”

La mai puțin de 30 de minute după ce am publicat povestea Vasilicăi venea și primul semn. Un botoșănean se oferea să achiziționeze echipamentul de alergare.

”Ceea ce vă rog, aș dori să fie confidențial. Voi da banii necesari pentru a-i îndeplini dorința”, au fost cuvintele care deschideau fereastra unui gest uman de excepție. Nu a durat mult și, imediat ce i s-a comunicat contul Vasilicăi, botoșăneanul a virat suma de 2.500 de lei, oferindu-ne și dovada tranzacției.

”Nu mă cunoașteți, dar eu zilnic aproape fac asemenea fapte… Mulțumesc lui Dumnezeu că prin mine EL ajută și pe alții”, a fost răspunsul acestuia la mesajul de mulțumire și recunoștință venit din partea Vasilicăi.

Și nu a fost singurul semn de generozitate. Mihaela Mihăescu, președinta Asociației ”Ihtis”, este de asemenea alături de Vasilica. Mihaela Mihăescu a contactat o firmă specializată.

”Rugată să sponsorizeze dorința Vasilicăi, cu un suport pentru medalii, firma a răspuns favorabil. Mulțumiri”, a transmis Mihaela Mihăescu, anunțând astfel că sportiva va beneficia de un sport de medalii personalizat.


 

”Am știut că acesta este drumul meu în viață”

Pentru Vasilica Clicinschi, atletismul este o șansă la viață. De când și-a găsit rostul, nimic nu o mai doboară. Ambiția, determinarea, bunul simț și mai ales munca de fiecare zi au dus-o acolo unde a visat mereu: pe podiumul competițiilor naționale.

La mijlocul lunii iunie, la Campionatul Național de Marș 20 km, la București, a obținut Locul 3 individual tineret și Locul 2 cu echipa senioare. “Din momentul în care m-am văzut pe podiumul României, am știut că acesta este drumul meu în viață și de atunci am luat sportul în brațe și nu i-am mai dat drumul”, mărturisește Vasilica.



Campioană în sport cu diplomă de coafeză, visează să devină studentă

Georgiana Carmen Piloș, șefa Centrului de Tranzit din Botoșani, are numai cuvinte de laudă la adresa Vasilicăi. Dincolo de pasiune, determinare, perseverență, este însă nevoie și de o susținere financiară pe măsură. De la echipamentele care se uzează permanent până la alimentația necesară unui sportiv.

”Trebuie să aibă o anumită alimentație, nu mai spunem despre echipamentul care se uzează, pentru că face foarte multe antrenamente. Cel puțin papucii, dacă nu sunt buni, adică special pentru marș, poate avea probleme, așa cum a și avut după penultima competiție cu tendonul, când a avut nevoie de recuperare medicală. Este nevoie să ruleze mereu echipament”, spune Georgiana Carmen Piloș, șefa Centrului de Tranzit din Botoșani, acolo unde locuiește în prezent Vasilica.

Cei care o cunosc pe sportiva de 17 ani îi apreciază în primul rând ambiția. Vasilica a înțeles că sportul poate deveni, dintr-un vis ce părea imposibil de realizat, un scop în viață.

”Pe cât de firavă pare, pe atât de rezistentă și de ambițioasă este. Când a pornit în acest sport, Vasilica se afla în Centrul Prietenia, erau zeci de fete la atletism, printre care și ea. Multe fete au renunțat pe parcurs sau au ajuns la un anumit nivel și nu au putut mai mult. Or ea a mers mai departe, chiar dacă antrenamentele au fost grele, chiar dacă traseele i-au pus probleme sau echipamentul nu a fost cel mai bun. Și mereu încerca să le motiveze și pe celelalte fete, să le susțină, să le încurajeze. La ea nu conta că într-o zi poate antrenamentul a fost mai dur, că poate nu a putut mai mult. Ea a dus totul înainte. Asta ne place la ea”, completează Georgiana Carmen Piloș.

În prezent, Vasilica este legitimată la Clubul Sportiv Reșița. Dar nu s-a mulțumit cu rezultatele din sport. Ea a terminat și un curs de coafură, cu diplomă acreditată. De mai bine de o lună locuiește în Centrul de Tranzit din Botoșani, unde cel mai mult apreciază liniștea.

Zilele trecute a susținut și examenul de Bacalaureat. Speră să treacă cu bine și visează să ajungă și studentă.

”Se antrenează în continuare. A dat bacalaureatul, așteptăm să vedem cum s-a descurcat la istorie. Ne-am dori, și ea și-ar dori, să meargă mai departe la facultate. S-a pregătit mult, a fost susținută și de domnul antrenor de la Reșița…”, conchide șefa Centrului de Tranzit din Botoșani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
36

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
35

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
29

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...