„Cinema la noi în sat”, proiect inițiat de un grup de voluntari inimoși din parohiile unei comune din Botoșani!

Peste 120 tineri au fost prezenți la film în fiecare din cele două seri, aceștia fiind înscriși și la „Tombola Satului”, ca urmare a dorinței de mulțumire a voluntarilor față de spectatori.

Săptămâna trecută, a avut loc ediția a II-a a proiectului „Cinema la noi în sat”, inițiat de un grup de voluntari inimoși din parohiile din comuna Broscăuți, îndrumați de pr. Ionuț Crețu și pr. Cosmin Pristavu, prin amabilitatea director Andreea Apostol, terenul de sport al școlii gimnaziale „Dimitrie Pompeiu” din Broscăuți a devenit un cinematograf în aer liber, conturând o atmosferă mirifică, scrie slovacrestina.com.

Filmul propus de voluntari a fost „Inside out” (Întors pe Dos) una dintre cele mai bune animații create de Pixar și Walt Disney Productions. Recunoscuți pentru modul în care abordează subiecte mature în filme pentru copii, această producție reușește să creeze o lume a emoțiilor fantastică. Teoria filmului se învârte asupra faptului că emoțiile noastre – Bucurie, Frică, Furie, Dezgust și Tristețe sunt ghidate de un „centru de control”. Normalitatea cu care sentimentele sunt tratate în animație este incredibilă. Ne aduce aminte de umanitatea din noi și o validează, o înțelege. Atât copiii cât și adulții sunt introduși lumii fantastice din capul lor și încep împreună cu personajul principal să se gândească la cum funcționează propriile lor emoții. Își pun întrebări: „Oare pe mine mă ghidează mai mult fericirea sau furia?”, „Cum mă influențează sentimentele?” și încep cu fiecare emoție să se cunoască mai bine.

Peste 120 tineri din Broscăuți, dar și din împrejurimi, au fost prezenți la film în fiecare din cele două seri, aceștia fiind înscriși și la „Tombola Satului”, ca urmare a dorinței de mulțumire a voluntarilor față de spectatori. Astfel, în seara de 21 august, trei câștigători s-au bucurat de premiile pregătite de organizatori.

Bucuria celor prezenți a fost îndulcită și cu multă limonadă, preparată de voluntari.

„Inside out mi s-a părut super tare și recunosc că îmi doream foarte mult să văd și partea a II-a. Filmul e bun și îl recomand cu drag copiilor, dar și părinților.” (Lavinia Muraru-Cordăreni)

„Pentru mine această experiență a fost una placută, avand în vedere că nu am mai fost la un film în aer liber. Nu știu cine a avut această idee, dar mai vreau!   Iar filmele „Inside Out” au avut o animație colorată și povestea emoționantă se protrivește perfect cu atmosfera relaxantă a unui film în natură. Fiind din Dorohoi, am avut ocazia de a mă întâlni cu prieteni  pe care nu i-am văzut de mult și ne-am simțit bine, urmărind un film in aer liber” (Teodora Croitoru-Dorohoi)

„Sunt mândră de reușita noastră, de faptul că am adus tinerii mai aproape, concentrați asupra unui film proiectat pe un ecran inventat, mai exact o prelată culeasă din curtea unuia dintre noi. Cât timp suntem creativi credem că putem menține vie flacăra copilăriei. Tot efortul nostru este motivat de dorința de a vedea copiii din Broscăuți fericiți. Vă mulțumim ca ați fost martorii evoluției noastre!” (Flavia Agheorghițoae, voluntar)

Timpulcredintei.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...