Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare!

Singura condiţie este plata stagiului minim de cotizare. 

Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare!

Vârsta de pensionare se va reduce pentru mii de români. Ieri, în Comisia de muncă a Camerei Deputaților a fost depus un amendament prin care și mamele care adoptă (unul, doi sau toți cei 3 copii) și pe care îi vor crește timp de minimum 13 ani, vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

Singura condiţie este ca acestea să aibă stagiul minim de cotizare plătit. 

Iniţial, legea spunea că doar mamele care au mai mulţi copii au posibilitatea să iasă mai devreme la pensie.

În cazul în care vor cere acest lucru, mamele vor putea să scadă doi ani pentru fiecare copil. Dacă vor dori acest lucru, mamele sunt obligate să se implice activ în creşterea copiilor până la vârsta de 16 ani.

De asemenea, pentru a beneficia de reducere, acestea trebuie să îndeplinească şi condiţia stagiului minim de cotizare.Stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Pentru al patrulea copil, mamele vor primi o reducere de doar un an. Conform legii, vârsta standard de pensionare este de 63 de ani.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să obţină şi votul deputaţilor, să fie promulgat de preşedinte, şi publicat în Monitorul Oficial!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
775

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
364

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...