Cetățeni din Republica Moldova și Ucraina depistați la frontieră cu acte de identitate false

Cetățeni din Republica Moldova și Ucraina depistați la frontieră cu acte de identitate false

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, la finele săptămânii trecute, documente de identitate care s-au dovedit a fi false, asupra a doi bărbați, din Republica Moldova, respectiv din Ucraina, a informat Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, ucraineanul, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, drept pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională. De cealaltă parte, moldoveanul, de 28 de ani, a încercat să tranziteze granița, duminică, la volanul unui microbuz.

În ambele cazuri, după efectuarea controlului amănunțit, au fost descoperite cărți de identitate cu însemnele autorităților române, care nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind false.

„Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că doreau să predea cele două cărți de identitate unor persoane aflate pe teritoriul Republicii Cehe. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta