Cetățeanul afgan, găsit în șoc hipotermic, s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat

Cetățeanul afgan, găsit în șoc hipotermic, s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat

Cetățeanul afgan, în vârstă de 21 de ani, care a fost găsit, în cursul zilei de luni, în șoc hipotermic și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, s-a ales cu dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, a anunțat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt a Poliției de Frontieră din Botoșani.

Bărbatul a fost găsit în jurul orei 14:00, pe raza localității Racovăț, de către polițiștii de frontieră.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățean afgan, în vârstă de aproximativ 21 de an și a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorința de a găsi un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună”, a declarat Minodora Răcnea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
267

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
698

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
639

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...