Centru de bătrâni din Botoșani, închis în urma unor controale ce au scos la suprafață nereguli grave

Mai mult decât atât, corpul de control a aplicat amenzi de 45.000 de lei și a fost întocmit un dosar penal pentru trei infracțiuni. 

Centru de bătrâni din Botoșani, închis în urma unor controale ce au scos la suprafață nereguli grave

Un centru în care erau îngrijite persoane vârstnice, din municipiul Botoșani, a fost închis în urma unor controale efectuate de polițiști, inspectori ITM și reprezentanți DSP, în zilele de joi și vineri, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Verificările au fost efectuate la două astfel de centre, din municipiul reședință de județ.

„În urma controalelor efectuate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală, fals în declarații și exercitarea fără drept a unei profesii. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Mai mult decât atât, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind sănătatea publică și pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor și bunurilor.

Ca măsură complementară a fost dispusă anularea autorizației de funcționare în cazul unuia dintre obiective.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
99

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
166

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
844

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...