Cazul morții botoșăneanului George Cojocaru, decedat într-un spital din Spania, după ce a fost bătut crunt. Fratele acestuia a făcut infarct la auzul veștii

Cazul morții botoșăneanului George Cojocaru, decedat într-un spital din Spania, după ce a fost bătut crunt. Fratele acestuia a făcut infarct la auzul veștii

George Cojocaru avea 43 de ani și este din Dorohoi, însă de 21 de ani locuia în Spania, unde a plecat pentru a-și face un trai. Acesta a murit la spital, după ce a fost bătut cu bestialitate într-un local dintr-o localitate din Spania, pe 23 august 2022, scrie ziarulromanesc.es.

Situația dramatică a familiei lui George s-a accentuat. Fratele botoșăneanului, care se afla internat într-un spital din București, a făcut infarct și a murit la auzul veștii precum că George se află în spital, în comă și cu puține șanse de supraviețuire.

După toate cele petrecute, familia celor doi cere justiției spaniole să facă dreptate și să îl identifice pe agresorul băiatului lor, pentru a fi pedepsit. De asemenea, verișoara acestuia, Mirela Constantinescu, a lansat un apel pe site-urile de socializare.

„Nu știm pe ce considerente se continuă cu această hotărâre în pofida recursurilor prezentate de familie. Poate acela că, fiind emigrant, viața lui nu contează decât ca un număr într-o statistică, poate că e singur pe minunatele plaiuri ale Huelvei, poate cu ceva noroc nu întreaba nimeni de el și se uita acest incident nefericit”, scrie Mirela Constantinescu.

Tribunalul Ayamonte instrucționează cazul ca fiind o presupusă infracțiune de omor prin imprudență. Judecătorii nu au observat niciun pericol sau risc de fugă din partea agresorului, originar din Huelva, motiv pentru care este cercetat în libertate. Potrivit La Mar de Onuba, acesta are o serie de probleme cu justiția.

Părinții lui George Cojocaru cer măsuri mai severe

Tribunalul Ayamonte a decis cercetarea în libertate a agresorului pe 2 august. Adică cu 21 de zile înainte de moartea lui George. Atunci, instanța i-a impus obligația de a se prezenta în fiecare luni la comisariat. La fel, a impus interdicția de a părăsi teritoriul național și retragerea pașaportului. În plus, a fost emis un „ordin de restricție de cel puțin 200 de metri”, și interzicerea expresă de a comunica prin orice mijloc cu victima (care nu murise încă).

În două contestații depuse, înainte și după moartea lui George, părinții Emil și Eufrosina, au cerut Judecătoriei Ayamonte să ia măsuri mai severe. Printre acestea, închisoarea provizorie. Această măsură fusese solicitată și înainte de rezultatul fatal prezis de medici, și, din nou, după moartea lui George. Ambele cereri au fost respinse de tribunal, precizează ziarulromanesc.es.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1103

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9638

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...