Carte de identitate falsă procurată de pe rețelele de socializare

Carte de identitate falsă procurată de pe rețelele de socializare

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, marți dimineață, în posesia unui cetățean din Republica Moldova, o carte de identitate românească, care s-a dovedit a fi falsă, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, bărbatul s-a prezentat drept pasager al unui microbuz ce efectua o cursă ocazională Germania-Republica Moldova.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperită, într-o cutie de metal ce se afla în bagajul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic”, arată STPF Botoșani.

Cetățeanul a declarat că a procurat documentul prin intermediul rețelelor de socializare și intenționa să-l folosească pentru a obține mai ușor un loc de muncă în Germania.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta