Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră

Carte de identitate falsă descoperită de poliţiştii de frontieră

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, sâmbătă, în posesia unui cetățean din Republica Moldova, o carte de identitate falsă, având însemne ale autorităților române, transmite purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, acesta s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, drept pasager al unui autocar înmatriculat în Cehia, care efectua o cursă regulată pe ruta Plzen - Chișinău.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperită, în portmoneul acesteia, o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, având imprimată fotografia persoanei în cauză, însă datele de identificare aparțineau unei alte persoane, copiate de pe o altă carte de identitate valabilă”, a explicat Răcnea. 

Bărbatul a declarat că a procurat documentul fals prin intermediul unui ucrainean, de la locul de muncă din Cehia, pentru suma de 2500 de coroane.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale”, a precizat reprezentanta STPF Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta