Când va avea loc Maratonul Nordului 2021

Când va avea loc Maratonul Nordului 2021

Maratonul Nordului a fost printre puținele competiții care au reușit în 2020 să-și urmeze programul stabilit.

În anul 2021 organizatorii pregătesc o nouă ediție Maratonul Nordului, cu cele două competiții ale sale mtb și trail, transmite Alexandru Teioșanu, directorul executiv al Asociației Nord.

Sportivi și pasionații de sport s-au putut înscrie la competițiile nordului extrem  începând cu data de 1 februarie, pe www.maratonulnordului.ro.

Ediția 2021

Cele două competiții marca MN, Maratonul Nordului MTB Pomârla (ediția a 11-a/ Pomârla) și Maratonul Nordului Teioasa Trail (ediția a 4-a, Darabani), vă propun trasee pentru toate categoriile de vârstă, masculin și feminin, amatori și profesioniști, în unele dintre cele mai frumoase zone ale județului Botoșani.

Competiția sportivă se desfășoară în cadrul festivalului Zilele Nordului, aflat la a 8-a ediție în 2021, la Darabani în ultimul weekend din luna august.

Maratonul Nordului încurajează practicarea sportului la orice vârstă, respectul față de natură și mediul înconjurător, folosirea mijloacelor alternative de deplasare în locul celor tradiționale. Prin Fondul de Biciclete și Pădurea Nordului, în fiecare an copiii cu posibilități materiale reduse din satele nordului, primesc în dar biciclete pe care să le folosească pentru a merge la școală sau pentru a face sport. Au loc acțiuni de ecologizare a traseelor, a zonelor turistice de interes local și zonal și se intenționează inclusiv acțiuni de împădurire. Fondurile sunt alimentate de către donatori și de către principalii parteneri Primăria Pomârla și Primăria Darabani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Unde și când va fi înmormântat regretatul medic psihiatru, Radu Nevinglovschi

Luni, 17 Mai 2021
699

Înmormântarea medicului Radu Nevinglovschi, va avea loc joi, 20 mai 2021, începând cu ora 12:00, la Cimitirul Pacea.Familia psihiatrului botoșănean, decedat în curs...

Au început înscrierile pentru Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”

Luni, 17 Mai 2021
110

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, organizează în perioada 11 – 13 iunie 2021, Concursul N...

De luni, 17 mai, încep reînscrierile preșcolarilor la grădiniță, pentru anul școlar 2021-2022

Luni, 17 Mai 2021
235

​Înscrierile copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022 vor începe pe 31 mai, iar reînscrierile, pe 17 mai, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educației căt...