Când a început calvarul Francescăi, eleva din Botoșani care a trecut recent printr-o operație extrem de grea

Când a început calvarul Francescăi, eleva din Botoșani care a trecut recent printr-o operație extrem de grea

Specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași au reușit să salveze viața Francescăi, o elevă în vârstă de 12 ani din Botoșani.

Copilul a ajuns prima dată la medic la sfârșitul lunii martie, când a început să se simtă rău. Avea dureri de cap cumplite, îi era greață permanent și amețea.

În doar câteva zile, vederea a început să-i scadă iar medicii din Botoșani au decis transferul la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Specialiștii de aici i-au descoperit o tumoră cerebrală extrem de rară, numită  Ependimom și au hotărât să o opereze de urgență. Intervenția a durat câteva ore și a fost un real succes.

„Fetița  este acum foarte bine. Chiar și după operație a reacționat bine, s-a trezit imediat, m-a întrebat de surori, deci n-a fost nicio problemă sau ceva care să mă îngrijoreze. Totul a decurs normal”, a declarat, pentru TVR Iași, Cristina Bejenaru, mama Francescăi.

Fetița abia așteaptă să se reîntoarcă la școală unde a avut tot timpul rezultate remarcabile. Medicii spun că  ajuns la timp la spital. Din cauza volumului tumorii, creierul era afectat din ce în ce mai mult.

„Dacă nu se intervenea chirurgical, tumora putea bloca căile normale de scurgere a lichidului cefalorahidian, existând riscul de a deceda”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Potrivit specialiștilor, tumora cerebrală de tip Ependimom este una extrem de rar întâlnită, mai ales, la copii cu o inteligență mult peste medie și are o frecvență de două cazuri la un milion de persoane.

 

Spune-ne opinia ta