Campanie de donare de sânge cu surprize pentru donatori

Campanie de donare de sânge cu surprize pentru donatori

La Botoșani începe o nouă campanie de donare de sânge, marca „Donează sânge, fii erou”, în urma căreia donatorii vor primi surprize din partenerilor campaniei.

Cei care doresc să ajute oamenii, care au mare nevoie de sânge, se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Botoșani, de luni până vineri, între orele 07:30 – 13:30.

Campania a fost inițiată de Alexandra Gîtman, bloodfluencer la nivel de județ Botoșani, cu partenerii Fortech, Spartan și Facefood.

Pentru a se putea facilita procesul de donare, cetățenii sunt rugați să se programeze prin aplicație. Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească posibilul donator sunt vârsta cuprinsă între 18 - 60 ani, greutatea la femei trebuie să fie între 50 și 100 kg, iar la bărbați între 55 și 110 kg.

Pulsul trebuie să aibă în jur de 60 – 100 de bătăi pe minut, donatorul nu trebuie să sufere de boli cronice, cum ar fi diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, să nu aibă alergii severe, să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele șase luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele șapte zile, să nu se fi tatuat și să nu își fi pus piercing în ultimele șase luni.

De asemenea, femeile nu trebuie să fie în perioada menstruală și nici cu câteva zile înainte sau după. Donatorul nu trebuie să consume alcool cu 48 de ore înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
836

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1340

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
544

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...