Bunicii din România plâng și adună vreascuri, după ce lemnele de foc și gazele s-au scumpit. Pensionar din Botoșani: „Nu mai avem bani. Pe ce să le cumpărăm?"

Bunicii din România plâng și adună vreascuri, după ce lemnele de foc și gazele s-au scumpit. Pensionar din Botoșani: „Nu mai avem bani. Pe ce să le cumpărăm?"

Oamenii au ajuns să adune vreascuri din pădure ca să se încălzească, după ce lemnele și gazul s-au scumpit. Un pensionar din Botoșani plânge în timp ce îi povestește reporterului Antena 3 CNN că nu mai are bani pentru lemne de foc.

Un pensionar din Botoșani a povestit că, pentru a se încălzi în această iarnă, ar trebui să plătească în jur de 800 de lei pe lemne, dar nu are banii necesari, așa că își roagă nepoții să adune vreascuri de la marginea pădurii.

Întrebat de reporterii Antena3 CNN câte lemne i-ar trebui, bunicul a răspuns că ar avea nevoie de vreo două mii de kilograme, care l-ar ajunge undeva la 820 de lei.

„Sunt scumpe, nu mai avem bani. Pe ce să le cumpărăm? E foarte greu. Adunăm vreascuri de la margine pădurii. Am mai trimis nepoții, au adus ei în timpul când nu se duc la școală, sâmbătă”, a povestit bătrânul.

Bunicul a spus că un braț de lemne, adunat de nepoții lui, l-ar ajunge două săptămâni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
542

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
285

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
81

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...