Bugetul nu va putea face faţă pensionării „decreţeilor”. Acum înțelegeți de ce este o dramă că jumătate din populație a plecat din România?

Bugetul nu va putea face faţă pensionării „decreţeilor”. Acum înțelegeți de ce este o dramă că jumătate din populație a plecat din România?

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat vineri că evoluţia demografică va crea mari provocări pentru plata pensiilor.

"Sistemul de pensii a fost o preocuparea a mea personală, dar şi a noastră, ar trebui. Ştim cu toţii ce ne aşteaptă în 20 de ani când o să ieşim toţi la pensie cei din generaţia mea: decreţeii. Atunci o să fie un efort foarte mare pentru a putea susţine pensiile nostre. Evolutia demografică crează provocări. (...) Nu suntem singura ţara cauta soluţii, altele au căutat mai devreme şi au găsit, Anglia a reformat, Noua Zeelandă. Problema demografică este cunoscută de mai multe ţări. În Romania lucrurile nu au mers în direcţia pe care am vrut-o noi şi încercăm să corectăm din mers. ", a spus Cîţu.

El a mai afirmat că Pilonul II a suferit câteva şocuri negative.

"Eliminarea şocurilor nu se vor rezolva foarte repede. Sunt costuri de tranziţie pe care nu le putem rezolva foarte repede", a afirmat el.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
17

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
389

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...