Brăduţi realizaţi şi dăruiţi de elevii Colegiului Naţional "A.T. Laurian" FOTO

Brăduţi realizaţi şi dăruiţi de elevii Colegiului Naţional "A.T. Laurian" FOTO

Elevii Colegiului Naţional „A.T.Laurian” s-au încăpăţânat să păstreze tradiţia de a oferi suprize de sărbători celor care pot cântări cel mai bine astfel de gesturi.

După ce anul trecut au făcut cadouri câtorva zeci de familii nevoiaşe din Truşeşti, în acest an laurienii au realizat din propriile resurse o adevărată pădurice de brăduţi.

Peste 140 de copăcei frumoşi şi cochet modelaţi manual din materiale reciclabile de elevii claselor a X-a şi a XI – a au fost finalizaţi nu alltfel decât ca temă pentru acasă la lecţia „factorilor de producţie”.

Sub îndrumarea profesorului de economie şi educaţie antreprenorială Ana Gabriela Tanasă, aceştia au fost realizaţi din CD-uri, paste din făină, conuri de brad, crengi de copaci, jucării stricate din fier sau plastic, au fost pictaţi, împodobiţi şi transformaţi în obiecte de decor potrivite perfect acestei perioade. 

Păduricea s-a rărit cu viteză, nu pentru că a fost tăiată ci pentru că a fost făcută cadou de tinerii creatori. Elevii şi-au dăruit brăduţii trecătorilor, călătorilor din autogara din apropierea Laurianulu, inspectorilor şcolari, iar următoarele destinaţii vor fi Primăria şi Casa Corpului Didactic.

Consultându-se cu echipa de proiect "Sharing the world: disability and displacement", finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+, laurienii au ales să ofere brăduţii şi tinerilor de la Liceul Tehnologic Special „Sfântul Stelian”, acolo unde un cadou este primit cu mai multă bucurie decât oriunde.




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
339

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
364

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
218

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...