Botoșani: Trei amenzi de peste 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare, în ultimele 24 de ore

Botoșani: Trei amenzi de peste 15.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au acționat în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine si siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității.

Marți, polițiștii dorohoieni au fost sesizați de Direcția de asistență socială Dorohoi cu privire la faptul că un tânăr de 26 de ani din municipiu nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost depistat în scurt timp, fiind condus într-unul dintre centrele de carantină pentru o perioadă de 14 zile. Față de persoana în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

De asemenea, alte două persoane nu au respectat regimul de izolare și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 lei.

În total au fost efectuate verificări la 1.484 de persoane izolate la domiciliu.

„Zilnic, se efectuează misiuni, în funcție de necesități: paza centrelor de carantină este permanență, verificarea la domiciliu, în echipe mixte, a persoanelor aflate în izolare, verificarea respectării măsurii de închidere a restaurantelor, barurilor misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, de pază și de protecție instituțională”, precizează Centrul Județean de Comunicare.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Reamintim faptul că toate autoritățile statului (Instituția Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse de OM 3/2020 și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui”, subliniază sursa citată.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
185

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
268

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...