Botoșani, în ultimele 24 de ore: Polițiștii au aplicat amenzi de circa 15.000 de lei, jandarmii - zero

Botoșani, în ultimele 24 de ore: Polițiștii au aplicat amenzi de circa 15.000 de lei, jandarmii - zero

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județul Botoșani au aplicat amenzi în valoare de circa 15.000 de lei, acestea constând în sancțiuni stabilite exclusiv de către polițiști, în urma a două filtre organizate în cele două municipii din teritoriu. Jandarmii nu au aplicat nicio amendă, în acest interval.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean, în ultimele 24 de ore au fost organizate două acțiuni punctuale pe raza municipiilor Botoșani si Dorohoi. 

Cu ocazia acțiunilor au fost legitimate peste 170 de persoane și verificate peste 40 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 14.800 de lei.

În același interval temporal, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean, 88 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență. Dintre aceștia, 20 au asigurat ordinea publică la centrele de carantină din județul Botoșani, urmărind respectarea regulilor stabilite.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, misiuni de ordine publică, însoțire convoaie, acțiuni punctuale).

În plus, jandarmii execută permanent misiuni de pază și protecție instituțională la cele 14 obiective din competență.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
10

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
57

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
30

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...