Botoșani: Grătar între blocuri, în plină noapte, spre sfidarea tuturor restricțiilor. Cum au fost potoliți câțiva petrecăreți din Parcul Tineretului

Botoșani: Grătar între blocuri, în plină noapte, spre sfidarea tuturor restricțiilor. Cum au fost potoliți câțiva petrecăreți din Parcul Tineretului

Scene incredibile s-au petrecut în cartierul Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, miercuri seară, în pofida tuturor restricțiilor deliberate de Guvern. Patru locatari au făcut grătar chiar între blocurile de garsoniere, după ora 22:00, când sunt interzise toate deplasările și șederile în alte spații decât cele în domiciliu, fără motive bine întemeiate.

Localnicii zonei au apelat 112 și au reclamat petrecerea pe ritmuri de manele a celor patru cetățeni de etnie romă. La fața locului a fost direcționat, mai întâi, un echipaj de ordine publică, care a încercat să pună capăt actului sfidător al petrecăreților aflați în stare relativă de ebrietate. La scurt timp, un apropiat al celor patru s-a alăturat discuțiilor, care s-au transformat în contre, neînțelegeri și, potrivit unor surse, chiar violență verbală. A fost direcționat apoi un alt echipaj de jandarmi, care a păsăsit locul faptei la câteva minute de la sosire.

Echipajul mixt, format din polițist și jandarm, a fost direcționat la fața locului in urma unei sesizări efectuate prin apel 112. Persoanele identificate au fost sancționate contravențional cu amendă in cuantum de 5.000 de lei fiecare. Referitor la bărbatul care s-a alăturat ulterior grupului, acesta a fost, de asemenea sancționat cu amendă in cuantum de 500 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Locatarii în cauză au susținut, însă, că nu știau despre restricțiile aplicate actual. Forțele de ordine au reușit să îi trimită acasă pe cei cinci locatari, după ce le-au explicat despre ce măsuri și reguli este vorba.

„Totodată, precizăm faptul că celor patru persoane sancționate li s-a explicat de către polițiștii care sunt prevederile legale pe care trebuie să le respecte în contextul stării de urgență”, a adăugat Nenișcu.