Bilanțul amenzilor COVID din ultimele 24 de ore: 20 de sancțiuni de 3000 de lei

Bilanțul amenzilor COVID din ultimele 24 de ore: 20 de sancțiuni de 3000 de lei

Pentru neregulile constatate în regimul măsurilor de combatere a răspândirii Covid-19, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 3.000 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Sancțiunile vin în contextul în care au fost verificate 83 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 76 de mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă, 10 octombrie a.c., au fost angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali,polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

„Modul de acțiune al forțelor de ordine este unul preventiv, prin discuții cu cetățenii privind rimportanța  măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială, ne dorim ca aceștia să înteleagă  și să respecte aceste obligații, pentru a nu fi nevoiți să aplicăm sancțiuni ca urmare a încălcării normelor legale”, a transmis IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
133

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
217

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
458

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...