Bătrân deposedat de bani de doi minori, în Săveni. Aceștia au ajuns în municipiul Botoșani, unde au fost prinși de jandarmi

Bătrân deposedat de bani de doi minori, în Săveni. Aceștia au ajuns în municipiul Botoșani, unde au fost prinși de jandarmi

Un bărbat, în vârstă de 76 de ani, a solicitat, duminică după-amiază, în jurul orei 17:00, sprijinul jandarmilor din orașul Săveni, după ce a fost deposedat prin violență de o sumă de bani, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani.

Bărbatul le-a relatat jandarmilor că, în urmă cu aproximativ 25 de minute, în timp ce se afla pe o alee necirculată din apropierea Complexului Sportiv Săveni, a fost lovit din spate, în zona capului și a căzut, moment în care doi băieți i-au luat din portofel toți banii pe care îi avea asupra sa, respectiv 170 de lei.

Din semnalmentele primite, jandarmii și-au dat seama că îi văzuseră anterior pe cei doi, în timpul patrulării, iar o persoană le-a spus că i-a observat în apropierea unei stații de transport spre municipiul Botoșani.

Un echipaj de jandarmerie a așteptat microbuzul de Săveni la capăt de linie și i-a depistat pe tinerii în vârstă de 13 ani, respectiv 15 ani, în timp ce coborau liniștiți, fără să știe ce surpriză îi așteaptă.

O fotografie trimisă jandarmilor din Săveni a confirmat faptul că aceștia sunt autorii faptei de mai devreme, motiv pentru care au fost conduși la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (JJ) din Botoșani unde, în prezența părinților, le-au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Din banii sustrași au mai fost recuperați doar 70 de lei, diferența fiind cheltuită până la ajungerea lor în municipiul Botoșani.

„Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, în vederea competentei soluționări”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1019

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
508

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...