Bărbați cercetați penal și amendați, după ce au prezentat adeverințe false de „angajați”

Bărbați cercetați penal și amendați, după ce au prezentat adeverințe false de „angajați”

Doi bărbați au fost depistați, miercuri, circulând pe drumurile din județ având asupra lor adeverințe false, în care figurau drept angajați ai unor societăți comerciale, fapt neconform cu realitatea.

Mai întâi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, o autoutilitară condusă de cătreun bărbat de 44 de ani, din judeţul Arad.

„La solicitarea poliţiştilor, bărbatul a prezentat o adeverinţă de angajat eliberată şi semnată de administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Arad, însă în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca angajat la societate respectivă. S-a procedat la ridicarea adeverinţei de angajat prezentată de către conducătorul auto şi ulterior, la sancţionarea acestuia cu amendă contravenţională  în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie”, a explicat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Piaţa Centrala a municipiului Botoşani, au depistat un tânăr de 28 de ani care a prezentat pentru control o adeverinţă de angajat eliberată de administratorul unei unităţi economice la care îşi desfăşura activitatea.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu este angajat la unitatea respectivă, iar datele înscrise în respectiva adeverinţă nu sunt reale. Totodată, acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 de lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie”, a precizat Delia Nenișcu.

În ambele cauze, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals şi uz de fals. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
71

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
127

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...