Bărbat cercetat de polițiști, după ce s-a prezentat la frontieră cu un permis cumpărat cu 100 de euro

Bărbat cercetat de polițiști, după ce s-a prezentat la frontieră cu un permis cumpărat cu 100 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui cetăţean din Republica Moldova, un permis de conducere ce s-a dovedit a fi fals. Totodată, s-a constatat că deşi bărbatul s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, joi, în jurul orei 21:45, pentru efectuarea formalităților de control, fiind la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta un permis de conducere, declarând că nu îl deţine asupra sa.

S-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, în urma căruia a fost descoperit asupra cetățeanului, un permis de conducere având însemnele autorităților din Republica Moldova, care prezenta suspiciuni de fals.

„În urma verificărilor suplimentare efectuate, colegii noștri au constatat că permisul de conducere este fals, acesta neîndeplinind condițiile de formă și fond ale unui document autentic. Totodată, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere, în anul 2018, prin intermediul unui conaţional ale cărei date nu şi le aminteşte, contra sumei de 100 de euro”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul S.T.P.F. Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.                                                   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
948

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9296

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...