Atmosferă de sărbătoare în toate centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități (fotogalerie)

Atmosferă de sărbătoare în toate centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități (fotogalerie)

În toate cele 14 centre de îngrijire a persoanelor cu dizabilități, din județul Botoșani, s-au organizat diferite activități recreative, vineri, de Ziua Internațională a beneficiarilor acestora.

O parte dintre manifestări au avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici, și a conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

„Beneficiarii serviciilor sociale au putut viziona filme, spectacole, au participat la diferite activități distractive și recreative și au avut parte de multe surprize. Ziua de astăzi este o bună ocazie pentru a ne schimba atitudinea față de aceste persoane, pentru a elimina barierele în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate socială. Este de datoria noastră, a tuturor, și chiar stă în puterea noastră să contribuim la dezvoltarea lor, să nu-i lăsăm în urmă și să facem toate eforturile pentru a-i integra. Cred cu tărie că, dacă sunt susținute, persoanele cu dizabilități pot să se dezvolte în toate sferele vieții”, a transmis Doina Federovici.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, anul trecut, peste un miliard de oameni, circa 15% din populația lumii trăia cu anumite forme de dizabilitate, iar mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilități erau copii. De asemenea, 46% dintre persoanele peste 60 de ani sunt persoane cu dizabilități. Una din cinci femei este susceptibilă să experimenteze dizabilități în viața ei, în timp ce unul din fiecare zece copii are dizabilități.

(editor: R.A.)











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
227

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
369

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...