Asociația Happy intenționează să deschidă primul magazin social din Botoșani

Asociația Happy intenționează să deschidă primul magazin social din Botoșani

Un concept nu foarte dezvoltat pe plan național este pe cale de a se concretiza și la Botoșani, iar Asociația Happy ar putea fi prima organizație care implementează conceptul de magazin social și în județul nostru.

Dar pentru ca proiectul să prindă contur, reprezentanții Asociației Happy au nevoie de sprijinul Primăriei Botoșani.

În acest sens, Ionela Ivan Tudose, președintele ONG-ului, a solicitat Primăriei acordarea unui spațiu cu titlu gratuit, pe raza municipiului, în vederea înființării Magazinului social și comunitar.

„Ne dorim ca prin acest proiect să ne unim forțele pentru a influența în bine comunitatea în care trăim, pentru a ne sprijini reciproc, pentru a oferi un ajutor familiilor indiferent de statutul social al fiecăreia, pentru a responsabiliza și a îndemna oamenii să recicleze donând astfel protejând și mediul în care trăim”, transmite Ionela Ivan Tudose.

Asociația Happy a fost înființată în urmă cu 7 ani din dorința membrilor ei de a aduce schimbări benefice comunității în care trăiesc. Aceste lucruri s-au concretizat prin amplasarea de containere stradale de donații, sprijinirea persoanelor fără adăpost în fiecare iarnă cu mese calde și îmbrăcăminte groasă.

De asemenea, ONG-ul este responsabil de construirea Casei Nicolae, un așezământ pentru bătrânii abandonați. Reprezentanții asociației au fost implicați în numeroase și constante proiecte sociale și comunitare în întreg județul Botoșani, iar pe perioada pandemiei de coronavirus a sprijinit Spitalul Județean Mavromati prin donarea a două tunele de dezinfectare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1245

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
2002

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1819

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...