Aproximativ 20 de botoșăneni condamnați pentru infracțiuni rutiere au participat la activități de reintegrare

Aproximativ 20 de persoane din județul Botoșani, condamnate pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au participat, săptămâna trecută, la activități informative pe tema accidentelor rutiere, desfășurate de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Serviciul de Probațiune.

„Obiectivele acestor activități au fost următoarele: oferirea de informații referitoare la efectele consumului de alcool sau droguri la volan din perspectivă psihologică și fiziologică, identificarea etapelor procesului decizional în trafic și conștientizarea modului  prin care consumul de substanțe modifică procesele psihice (ex. percepția), autocontrolul și funcțiile motrice și creșterea gradului de siguranță rutieră”, au transmis reprezentanții CPECA Botoșani.

Activitățile au fost derulate prin programul „În siguranță la volan! Stop accidentelor!”, având ca scop reintegrarea persoanelor care au comis infracțiuni la regimul rutier și față de care instanța a dispus amânarea aplicării sau suspendarea executării pedepsei.

 

Spune-ne opinia ta