Aproape o sută de amenzi aplicate într-o zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Aproape o sută de amenzi aplicate într-o zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii botoșăneni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U., D.S.V.S.A, D.S.P. şi I.T.M. Botoșani, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.

De asemnea, au fost verificate şi mijloacele de transport precum şi societăţile comerciale cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 100 de societăți comerciale și 90 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 25.000 de lei, dintre care 81 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie și 15 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea pe timp de noapte.

„Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
149

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
45

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
110

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...