Aproape 90% dintre părinții din județ nu sunt de acord cu vaccinarea elevilor

Aproape 90% dintre părinții din județ nu sunt de acord cu vaccinarea elevilor

Aproape 90% dintre părinții din județul Botoșani se opun vaccinării copiilor sub 18 ani, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ), Irina Telișcă.

Reprezentanta instituției a transmis că, în urma chestionării unui număr de 16.233 de părinți, a reieșit că 14.394, ceea ce reprezintă 88,67% dintre ei, nu sunt de acord cu imunizarea minorilor.

Dintre respondenți, doar 3,71%, adică 603, și-au manifestat disponibilitatea de a administra serul copiilor. Alți 1.236 de părinți au declarat că nu sunt hotărâți.

Datele IŞJ Botoșani arată că, la sfârșitul lunii septembrie, în județ, erau vaccinați doar 1.570 de elevi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

BOR câștigă. Certificatul verde stă departe de slujbele religioase. „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat”

astăzi, 10:55
111

Accesul credincioșilor în biserică nu poate fi restricționat, pentru că e un spațiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare și farmaciile, ar...

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
4741

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă ...

20 de îmbolnăviri COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Un pacient de 40 de ani a murit

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
939

20 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Potrivit statisticii fur...