Un tânăr are nevoie urgentă de ajutorul semenilor pentru a ieși învingător din lupta cu o boală nemiloasă. Vlad Doroftei a fost diagnosticat cu cancer – boala Hodgkin.
Vlad Doroftei este din comuna Vorona, județul Botoșani, are 14 ani și ar trebui să se bucure de viață, nu să își petreacă zilele pe un pat de spital și luptând cu o boală cruntă care îl macină.
Din păcate, în țară, nu se mai acordă șanse, deoarece cancerul se extinde pe zi ce trece, însă salvarea lui a venit de la un spital din Spania, unde trebuie să ajungă numaidecât.
Acolo băiatul ar putea începe tratamentul corespunzător, care l-ar ajuta să învingă boala. Din păcate, costurile sunt enorme pentru părinții copilului.
„Vă rugăm din suflet, dacă cineva dorește să ajute financiar familia să îi contacteze în privat, sau îmi puteți scrie mie. Cancerul nu trebuie să fie un epilog, trebuie să rămână doar o tristă amintire. Depinde și de noi să schimbăm povestea de viață a lui Vlad”, a scris Alexandra Gîtman pe pagina sa de Facebook.
Mama băiatului este Anca Doroftei, iar tatăl este Mihai Doroftei. Aceștia pot fi contactați pe Facebook sau pentru mai multe detalii o pot contacta pe Alexandra pe Whatsapp la numărul de telefon 0751 566 156.
------------------------------------------------
Limfomul Hodgkin, cunoscut și sub numele de boala Hodgkin, este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din sistemul imunitar. În boala Hodgkin, celulele sistemului limfatic se înmulțesc anormal și se răspândesc dincolo de acesta. Pe măsură ce boala progresează aceasta afectează capacitatea corpului de a lupta împotriva infecțiilor. Limfomul Hodgkin afectează nodulii limfatici de la nivelul gâtului, zonei axilare și inghinale.
Hodgkin este unul dintre cele două tipuri comune de cancere ale sistemului limfatic. Celălalt tip, limfomul non-Hodgkin, este mult mai des întâlnit. Ce diferențiază limfomul Hodgkin de cele non-Hodgkin este prezența celulelor Reed-Stenberg, o celulă specifică limfomului Hodgkin.
Boala Hodgkin poate afecta persoanele de orice vârstă, dar este cel mai frecvent la persoanele care au între 15 și 35 de ani, precum și cele de peste 55 de ani, scrie medlife.ro.