Apel umanitar. O fetiță din Bucecea, greu încercată de viață, are nevoie de ajutorul oamenilor

Apel umanitar. O fetiță din Bucecea, greu încercată de viață, are nevoie de ajutorul oamenilor

Andreea Lăcrămioara Apetroaei are doar nouă ani și locuiește împreună cu părinții într-un apartament modest din orașul Bucecea. Fetița cu chip de înger se confruntă cu probleme de sănătate, care îi îngreunează mersul. Însă, acest lucru nu o împiedică să vadă partea frumoasă a vieții și să zâmbească.

De când a fost adusă pe lume de mama ei, copila a avut parte doar de greutăți. A fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar abia după operație a început să se deplaseze, deși cu greutate.

Situația Andreei a ajuns în atenția lui Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic”, care a vizitat-o zilele trecute. Fetița a primit un cărucior cu rotile și o pereche de papuci ortopedici.

„E ca o micuță balerină care nu a învățat încă să danseze. Se deplasează cu greutate, dar, în ciuda problemelor cu care se confruntă, ea reușește să vadă partea frumoasă a vieții. Cu mânuțele ei firave m-a îmbrățișat și mi-a dăruit cel mai frumos zâmbet. Cu greu mi-am stăpânit lacrimile pentru că îmi este din ce în ce mai greu să fiu tare în fața atâtor persoane care au nevoie de ajutor. Andreea Lăcrămioara Apetroaei are nouă ani și locuiește cu părinții într-un apartament modest în orașul Bucecea. Viața a lovit-o încă de când a venit pe lume. După o operația complicată, reușește să se deplaseze, dar cu greutate. Parcă este o frunză bătută de vânt. I-am dus un cărucior cu rotile și o pereche de papuci ortopedici. Avea doar niște săndăluțe rupte și i-am promis că îi voi mai face rost de alte perechi de papuci speciali pentru ea. I-am dus și jucării și s-a bucurat pentru fiecare în parte”, a precizat Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic”.

Ca orice copil, își dorește multe, dar, de multe ori, părinții sunt nevoiți să-i ia câte ceva pe datorie. Andreea a finalizat clasa I și a spus că îi plac păstăile, pastele, salamul, dar și fructele, dulciurile, inclusiv vata pe băț.

Apartamentul familiei nu este conectat la o sursă de încălzire și mă gândesc cu groază la iarna care va veni. Ar avea nevoie de centrală, șase calorifere, racord și contract cu furnizorul de gaze naturale, mobilier, alimente, rechizite, pampers mărimea 6 și 7, haine, var, birou, pat, perne și pături.  

„Vă rog din suflet să ne fiți alături să o ajutăm pe fetița cu ochii în care se reflectă cerul. Are nevoie de noi și sunt sigur că vom reuși și de această dată să demonstrăm că faptele bune fac minuni. Vă rog să ne fiți alături și mă rog bunului Dumnezeu să vă răsplătească înmiit toate faptele bune”, a adăugat Câșlariu.

Persoanele care doresc să ajute familia pot dona în conturile deschise de asociație, cu specificația „Apetroaei”.

🙏IBAN-UL contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 🙏IBAN-UL contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

🙏IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

🙏IBAN-UL contului curent in USD deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO54BTRLUSDCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bărbat băgat în arestul IPJ, după ce a refuzat să fie testat cu etilotestul și prelevarea de mostre de sânge

astăzi, 12:23
20

La data de 14 august 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 din Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub ...

Razii ale polițiștilor pe străzile din județ. Au fost aplicate sancțiuni de zeci de mii de lei

astăzi, 12:11
35

În cursul zilei de duminică, polițiștii botoșăneni au acționat în județul Botoșani pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate mă...

Sute de oameni, adunați în credință la hramul Mănăstirii Zosin (video)

astăzi, 11:47
97

Astăzi, 15 august, sute de credincioși au ajuns la Mănăstirea Zosin, din județul Botoșani, pentru a celebra hramul lăcașului de cult.Mănăstirea poartă numele sărbătorii „Adormir...