Anchetă socială pentru a hotărî soarta unui băiețel abia născut în Maternitatea Botoșani!

Poveste incredibilă, parcă ruptă dintr-un film, în Maternitatea Botoșani, cadrele medicale solicitând ajutorul autorităților pentru a stabili dacă o femeie este capabilă să îngrijească sau nu copilul abia născut. Copilul nu poate fi lăsat nici în grija tatălui, pentru că femeia a refuzat ca numele acestuia să fie trecut în certificatul de naștere.

Anchetă socială pentru a hotărî soarta unui băiețel abia născut în Maternitatea Botoșani!

O anchetă socială este în desfășurare, pentru a stabili dacă un nou-născut poate rămâne alături de mamă după ce femeia în vârstă de 38 de ani, din Coțușca, a manifestat un comportament ieșit din comun și înainte, dar și după ce a născut, aceasta suferind de o afecțiune psihică. 

Femeia a născut la sfârșitul lunii aprilie. Aceasta locuiește în Coțușca alături de concubinul ei și, în urmă cu mai bine de două săptămâni, când i-a venit sorocul să nască, bărbatul a adus-o la Maternitate. Însă, chiar dacă i se rupsese apa, femeia spunea că nu este timpul să nască, astfel că a refuzat să mai rămână în Maternitate.

Cei doi concubini s-au deplasat pe jos până la Urgențe, unde cadrele medicale au confirmat că nașterea este pe cale să se producă și că trebuie neapărat să se întoarcă la Maternitate. Fără să se lase convinsă, femeia a refuzat însă să urce în ambulanța care trebuia să o ducă spre secția de Obstetrică și Ginecologie, fugind în schimb în biserica din curtea Spitalului Mavromati. Speriat, bărbatul a sunat la 112, un echipaj de jandarmi venind la fața locului, spre a o convinge pe femeie să meargă la Maternitate. 

Calvarul nu s-a terminat aici. De la Maternitate, femeia a fost dusă la Psihiatrie, apoi înapoi la Maternitate, unde a fost într-un final internată. După câteva zile a născut un băiețel sănătos. Nu a durat mult și, după ce anăscut, femeia a fugit din Maternitate, concubinul acesteia găsind-o într-un magazin din apropiere. 

În cele din urmă mama a fost externată, dar fără copil. În schimb, a fost declanșată o anchetă socială, reprezentanâții DGASPC Botoșani urmând să stabilească dacă femeia poate îngriji copilul. Mai mult, pentru că aceasta a refuzat ca pe certificatul de naștere să fie trecut numele tatălui, nici bărbatului nu i se poate atribui copilul spre creștere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...