O anchetă socială este în desfășurare, pentru a stabili dacă un nou-născut poate rămâne alături de mamă după ce femeia în vârstă de 38 de ani, din CoÈ›uÈ™ca, a manifestat un comportament ieÈ™it din comun È™i înainte, dar È™i după ce a născut, aceasta suferind de o afecÈ›iune psihică.
Femeia a născut la sfârÈ™itul lunii aprilie. Aceasta locuieÈ™te în CoÈ›uÈ™ca alături de concubinul ei È™i, în urmă cu mai bine de două săptămâni, când i-a venit sorocul să nască, bărbatul a adus-o la Maternitate. Însă, chiar dacă i se rupsese apa, femeia spunea că nu este timpul să nască, astfel că a refuzat să mai rămână în Maternitate.
Cei doi concubini s-au deplasat pe jos până la UrgenÈ›e, unde cadrele medicale au confirmat că naÈ™terea este pe cale să se producă È™i că trebuie neapărat să se întoarcă la Maternitate. Fără să se lase convinsă, femeia a refuzat însă să urce în ambulanÈ›a care trebuia să o ducă spre secÈ›ia de Obstetrică È™i Ginecologie, fugind în schimb în biserica din curtea Spitalului Mavromati. Speriat, bărbatul a sunat la 112, un echipaj de jandarmi venind la faÈ›a locului, spre a o convinge pe femeie să meargă la Maternitate.
Calvarul nu s-a terminat aici. De la Maternitate, femeia a fost dusă la Psihiatrie, apoi înapoi la Maternitate, unde a fost într-un final internată. După câteva zile a născut un băieÈ›el sănătos. Nu a durat mult È™i, după ce anăscut, femeia a fugit din Maternitate, concubinul acesteia găsind-o într-un magazin din apropiere.
În cele din urmă mama a fost externată, dar fără copil. În schimb, a fost declanÈ™ată o anchetă socială, reprezentanâÈ›ii DGASPC BotoÈ™ani urmând să stabilească dacă femeia poate îngriji copilul. Mai mult, pentru că aceasta a refuzat ca pe certificatul de naÈ™tere să fie trecut numele tatălui, nici bărbatului nu i se poate atribui copilul spre creÈ™tere.