Amenzi de peste 70.000 de lei, aplicate de polițiști într-o noapte

Amenzi de peste 70.000 de lei, aplicate de polițiști într-o noapte

În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au organizat o razie pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, atât în municipiul Botoșani, cât și în localitățile arondate Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani și nr. 3 din Hlipiceni.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 400 de persoane, controlate 170 de autovehicule și aproximativ 40 de unități comerciale.

Totodată, au fost efectuate 60 de testări cu aparatul etilotest și 14 testări cu aparatul DrugTest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei.

Dintre acestea, 8 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în acest context, fiind dispusă și confiscarea a peste 7.500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

„La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Serviciului pentru Acțiuni Speciale și s-a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău „Alexandru cel Bun” și Inspectoratului Județean de Jandarmi din Botoșani”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
201

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
217

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
414

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...