Amenzi de 50.000 de lei aplicate în weekend pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Amenzi de 50.000 de lei aplicate în weekend pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

În weekend, respectiv perioada 9-11 martie a.c., forțele de ordine din Botoșani au verificat circa 2.000 de persoane aflate în izolare, precum și aproape 200 de locații de interes în contextul epidemiologic local actual. Au fost aplicate amenzi de 50.000 de lei, afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), agentul Delia Nenișcu.

Potrivit acesteia, pe raza întregului județ, au fost organizate 33 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 177 de locații de interes.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 217 sancțiuni contravenționale,  valoarea totală a acestora fiind de 50.000 de lei. De asemenea, au fost verificate zilnic, aproximativ 2000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor privind izolarea sau carantinarea, fără a fi constate nereguli”, a precizat Nenișcu.

Acțiunile se desfășoară zilnic, sub autoritatea Prefectului, fiind angrenate toate instituțiile cu abilități de control pe această linie.

 

Spune-ne opinia ta