Amenzi de 16.000 de lei aplicate, în trei zile, pentru încălcări ale regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Amenzi de 16.000 de lei aplicate, în trei zile, pentru încălcări ale regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19

În perioada 26-28 aprilie a.c., forțele de ordine din Botoșani au aplicat amenzi de circa 16.000 de lei, în timpul acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor epidemiei de Covid-19, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, pe raza întregului județ, au fost controlate peste 180 de locații de interes.

„În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale,  valoarea totală a acestora fiind de 16.000 de lei. De asemenea, au fost verificate zilnic, în medie, 1.400 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu, fără a fi constatate nereguli”, se precizează într-un comunicat emis de instituție.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul stării de alertă, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să  respecte interdicțiile cu privire la organizarea evenimentelor private și a deplasării”, transmite IPJ Botoșani.

Controalele se desfășoară sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați angajați ai tuturor structurilor cu atribuții pe această linie.

 

Spune-ne opinia ta