Amenzi aplicate de forțele de ordine în timpul protestului contra restricțiilor, organizatorul ar putea fi sancționat

Amenzi aplicate de forțele de ordine în timpul protestului contra restricțiilor, organizatorul ar putea fi sancționat

15 sancțiuni au fost aplicate de forțele de ordine, luni seară, în contextul protestului organizat în Botoșani împotriva restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19, a afirmat prefectul județului, Dan Nechifor, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, zece dintre sancțiuni au fost aplicate de polițiști, dintre care amenzile au cumulat o sumă de 3.000 de lei, iar celelalte cinci au fost încheiate de jandarmi.

Oficialul a punctat că, cel mai probabil, va fi tras la răspundere și organizatorul manifestației, pentru depășirea numărului de participanți permis.

„Din punctul meu de vedere, sigur va fi sancționat organizatorul, pentru că nu s-a încadrat în numărul de persoane aprobat și avizat de Primăria Botoșani”, a precizat Nechifor.

El a mai declarat că alte 11 sancțiuni se află în etapa de analiză, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video și ale celor transmise în spațiul public, ilustrând încălcări ale normelor sanitare impuse pe perioada stării de alertă.

 

Spune-ne opinia ta