Amendă de 4.000 de lei pentru un bărbat care transporta lemne fără documente

Amendă de 4.000 de lei pentru un bărbat care transporta lemne fără documente

La data de 8 august 2022, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Guja, din orașul Flămânzi, o autoutilitară condusă de un tânăr de 30 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 3,5 metri cubi de material lemnos, pentru care nu deținea documente de proveniență și transport.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos a fost supusă confiscării.

Precizăm faptul că potrivit prevederilor legale, materialele lemnoase se pot transporta de la locul de recoltare sau depozitare, însoțite obligatoriu de documente de însoțire, pe toată durata transportului, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora.

Documentul care dovedește proveniența materialului lemnos este avizul de însoțire materiale lemnoase/produse din lemn, care poate fi prezentat în format electronic, în format print și/sau pdf sau în format letric.

Persoanele care încalcă aceste norme riscă sancțiuni contravenționale cuprionse între 1.000 și 6.000 de lei, iar dacă transportul este de peste 10 metri cubi și nu este însoțit de documente, acest lucru constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an și confiscarea materialelor lemnoase. 

(Comunicat de presă emis de IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
860

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
271

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
230

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...