Altarul de vară (Agheasmatarul) al Mănăstirii Zosin va fi sfințit în data de 16 august

Se împlinesc în curând doi ani de când s-a sfințit biserica nouă din cadrul "noului ansamblu" al Mănăstirii Zosin, iar în curând  Altarul de vară (Agheasmatarul) din curtea mănăstirii va îmbrăca și el veșmântul sfințirii în ziua de 16 august, zi în care sunt prăznuiți "Sfinții Martiri Brâncoveni" aceștia fiind ocrotitorii lui.

Firul istoriei recente a acestui sfânt locaș coboară până în anul 2012, când nevoile pastorale au determinat construirea unui altar deschis pentru buna desfășurare a slujbelor ce se săvârșesc în zilele de hram ale mănăstirii noastre, prilej cu care participă un sobor mai numeros de slujitori și un impresionant număr de credincioși pentru care biserica nouă este total neîncăpătoare.

Este unicul sfânt lăcaş din județul Botoșani cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni“, care adăpostește o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, care au fost dăruite de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu prilejul sfințirii bisericii noi în data de 8 noiembrie 2015 și care în această aleasă zi de prăznuire, vor fi expuse spre închinare într-o atmosferă cu totul solemnă, iar prin prezența acestora el devine unul dintre puținele locuri din Moldova ce deține un astfel de „tezaur”.

La acest binecuvântat moment, va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și alți ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ce vor fi înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi, cărora li se vor alătura autoritățile centrale și locale.

Cu aleasă bucurie creștinească invităm pe toți binecredincioșii care doresc să ia parte la un astfel de eveniment care se va desfășura după următorul program liturgic:
 
Ora 8:00 Oficierea Slujbei de Sfințire Altarului de vară;
Ora 9:00 Oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii;
 
"Nădăjduind că veți fi părtași la acest ospăț duhovnicesc împreună cu toți iubitorii de frumos și de adevăr, pentru a vă împărtăși din izvorul nesecat de daruri duhovnicești al credinței strămoșești bimilenare, ca să putem exclama într-un glas precum odinioară Apostolul Petru pe Muntele Tabor: „Bine este nouă să fim aici... în Biserica Slavei Tale Doamne”, asigurându-vă de toată prețuirea și dragostea noastră în Hristos Domnul slavei!", transmite Arhim. Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

astăzi, 19:30

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...

Elevii din clasele primare, excluși de la olimpiadele și concursurile școlare în 2025!

astăzi, 15:22

Elevii claselor primare nu pot participa în anul școlar 2024-2025 la olimpiadele și concursurile școlare naționale ale căror calendare de desfășurare au fost anunțate recent de ministeru...

Au apărut primele rezultate în urma protestelor polițiștilor împotriva Ordonanței „trenuleț”!

astăzi, 13:49

Aceștia au protestat împotriva prevederilor controversate ale Ordonanței „trenuleț” în mai multe orașe din țară, protestele fiind marcate de cereri pentru recunoașterea ...