AJUTĂ o mamă singură sau o bunică neputincioasă. Ultima dorință a Danielei este copleșitoare!

Ne plângem de o pâine prea tare sau de un fruct care și-a pierdut prospețimea. Ne jignește încruntarea unui om pe care îl zărim o singură dată, ne irită o mustrare aruncată aiurea în autobuz. Ne descotorosim de ciorapi după o zi, aruncăm saci de haine, nu ne mai înduioșează ochii unui copil zărit în treacăt la semafor.

AJUTĂ o mamă singură sau o bunică neputincioasă. Ultima dorință a Danielei este copleșitoare!

În acest timp, mame cu prunci în brațe visează la un măr pe masă sau la un săpun. Copii bolnavi cu mame doborâte de griji sau bunici prăbușite la propriu, privind neputincioase către masa goală, nu îndrăznesc să ceară nimic de la o societate tot mai greu de impresionat.

Mai multe familii din județul Botoșani au nevoie de ajutor pentru ca viața lor să nu mai fie atât de dificilă.

O mamă văduvă, bolnavă de cancer, își întreține o fată la facultate, în timp ce cealaltă fiică este cu handicap. Adina are patru copii și, oricât de mult i s-a sugerat, refuză să renunțe la cel de-al cincilea, pe care îl poartă acum în pântece. ”Mai bine mor eu!”, spune femeia. Anamaria are trei copii, unul cu handicap. I-ar prinde bine o mașină de spălat. O bunică singură, paralizată, are nevoie de pampers. O mamă ar dori un căruț pentru gemeni, o alta o mașină de spălat.

Iar Daniela… Daniela are 44 de ani și o boală în fază terminată. Printre dureri insuportabile, Daniela are o singură dorință: să ne rugăm pentru ea!

”Îmi doresc ca fiecare familie să-și găsească ocrotitorul său”, spune preoteasa Anamaria Macuc, din Parohia ”Pacea”, municipiul Botoșani.

Bani până la Institutul de Oncologie!

O mamă văduvă, bolnavă de cancer, cu două fete, una la facultate și una bolnavă, trebuie să meargă sâmbătă la spital (IRO Iași) și are nevoie de 500 lei pentru drum și pentru a face câteva investigații.

”Se tot stresează că nu știe dacă va face rost de bani până atunci. A lucrat până-n urmă cu 2 ani, până  când s-a îmbolnăvit, dar momentan, până în luna mai, când se va putea pensiona anticipat, singurul ei venit este de 449 lei (pensia ei de boală) și încă 449 lei (pensia de handicap a fetei adulte, care stă cu ea într-o locuința socială). Din păcate starea ei de sănătate s-a înrăutățit. Este groaznic să fii bolnav și fără bani, deseori nici nu are cu ce să se alimenteze corespunzător”, a transmis prof. Anamaria Macuc.

Mama are nevoie de: alimente, fructe, legume, produse de igienă.

Mama care nu vrea să renunțe la copii!

Adina este mamă a patru copii și însărcinată în prezent. Visează la o mașină de spălat semiautomată, întrucât în prezent spală la mână.

”Băiețelul mic, de 9 luni, este operat de două ori și mama este însărcinată în 5 luni, are probleme cu inima, dar n-a acceptat sub nici o formă sfatul celorlalți de a-și avorta copilul. Mi-a zis: "dacă va fi să mor, voi muri eu, dar avort nu pot să fac". Copiii sunt îngrijiți foarte bine și-n casă este foarte curat”, spune preoteasa din Botoșani.

Și-au construit o căsuță a lor (au stat cu socrii înainte), dar încă nu-i finalizată și au nevoie de mai multe. Cine îi poate ajuta, au nevoie de un aragaz, o mobilă de bucătărie, un dulap pentru haine sau orice corp de mobilă, covoare. Pot fi second-hand, poate aveți și nu le mai folosiți. (Telefon: 0752435594)

O mamă cu trei copii și o bună singură, țintuită la pat!

Ana Maria, mamă divorțată, are trei copii, cel mare cu handicap, cea mică are 5 ani. Ana Maria își dorește un pat și visează la o mașină de spălat automată, întrucât zilnic spală la mână. (Telefon: +40 773 816 102)

O bunică singură, semiparalizată și operată îi roagă pe cei care pot ajuta: pampers, alimente, produse de igienă, un scaun cu rotile.

Are o pensie mică, din care plătește pe cineva să o schimbe de pampers, să-i aducă lemne în casă și să facă strictul necesar. Visează să poată ieși din casă, n-a mai ieșit de foarte multe luni, scaunul cu rotile o va ajuta în acest sens. (Telefon: 0728 785384)

O mamă a doi copii mici, un băiat și o fetiță de 3 lui, au nevoie de un căruț, o mașină de spălat semiautomată. (Telefon: 0750 836 398)

”S-o pomenim în rugăciunile noastre!”

Andreea este mamă singură, după ce a scăpat de sub influența unui soț agresiv. Are doi bebeluși gemeni (o fetiță și un băiețel de 10 luni) și își dorește un căruț pentru gemeni, un premergător sau antepremergător. Bebelușii folosesc pampers nr.4 și lapte praf NUN 2. Andreea visează să își poată izola cândva casa și să-și finalizeze bucătăria.

Daniela, la doar 42 de ani, este grav bolnavă și paralizată. Are are dureri insuportabile și este în fază terminală a bolii. Are nevoie s-o pomenim în rugăciunile noastre.

Cum poți ajuta!

Cine poate ajuta se poate adresa direct la numărul de telefon (unde există) sau poate lăsa darul său la Biserica ”Pacea” din Botoșani, dar să scrie pe pachet pentru ce caz este. Preoteasa Anamaria Macuc poate fi contactată și direct, prin pagina de Facebook, pentru detalii suplimentare.

”Împreună putem aduce raze de lumina în viața celor de lângă noi!”, a transmis Anamaria Macuc.








 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
48

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
124

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
93

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...