„Ajungem Mari” caută voluntari în Dorohoi. Cei care „au poftă” să facă bine se pot înscrie până pe 31 martie

„Ajungem Mari” caută voluntari în Dorohoi. Cei care „au poftă” să facă bine se pot înscrie până pe 31 martie

„Ajungem mari” își mărește echipa. Cei care doresc să facă bine, să schimbe o vorbă cu copiii abandonați la care mai nimeni nu ajunge și care locuiesc în zona municipiului Dorohoi, se pot înscrie până pe 31 martie.

Pe lângă Dorohoi, se mai caută voluntari pentru București și județele Brașov, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Sibiu și Timiș.

„De cele mai multe ori, suferinţele copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi nu se opresc odată cu intrarea în sistem, ci se amplifică. Au nevoie de suport emoţional, de oameni care să le aducă constanţă în viaţă”, spune Vivianda Nicolae, vicepreşedinte Ajungem MARI.

E simplu să faci un bine, iar copiii din sistem au nevoie doar de un prieten cu care să vorbească.

„Copiii sunt foarte atenți la noi, la cum ne comportăm. Ne evaluează și ne spun direct ce le place și ce nu. Adoptă din comportamentul nostru și se adaptează felului nostru de a fi. Le putem deveni exemple, îi putem învăța lucruri prin simpla prezență. Trebuie doar să le câștigăm admirația”, povestește Mihaela, voluntară.

Mihaela face parte din generația nouă de voluntari „Ajungem Mari” și de 5 luni de zile are grijă de copiii instituționalizați din Dorohoi.

„Am descoperit că unul dintre copii are o pasiune pentru electronice și reparații. Așadar, l-am pus în legătură cu un inginer, care îl învață acum săptămânal lucruri noi despre domeniul îndrăgit. Mai mult, îi oferă ocazia și să practice, pentru ca într-o zi să se transforme în meserie”, mai spune voluntara.

Cei care doresc să facă în echipa „Ajungem Mari” pot aplica până pe 31 martie pe www.ajungemmari.ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
208

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
222

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
414

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...