Adolescenți din Botoșani, duși în fața instanței din Roman, pentru tâlhărie calificată

Adolescenți din Botoșani, duși în fața instanței din Roman, pentru tâlhărie calificată

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat şi identificat cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Cei în cauză, printre care și adolescenți din județul Botoșani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral. 

La data de 2 noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către un tânăr, de 20 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras, prin acte de violenţă, o sumă de bani şi telefonul mobil.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, pe care le-au condus la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 1-2 noiembrie, în jurul orei 3.00, cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, din Neamţ şi Botoşani, ar fi atras persoana vătămată în parcul din municipiul Roman, iar prin acte de violenţă ar fi deposedat-o de aproximativ 1.000 de euro şi telefonul mobil.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit persoanei vătămate.

În urma documentării activităţii infracţionale, cei cinci au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore și introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamţ, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 2 noiembrie, cei cinci au fost prezentaţi instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 2 noiembrie 2019 şi până la data de 1 decembrie 2019, inclusiv, a inculpaţilor: Popovici Alexandru-Robert, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de articolul 233, articolul 234 alineatul 1, litera d, din noul Cod penal (NCP), cu aplicarea articolului 77, literele a, d, NCP (…); Zlăvog Cristi-Vasilică, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată (…); Mihai Milan, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată (…); Gălbează Adelin-Cosmin, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată, prevăzută de articolul 48, alineatul 1 NCP, raportat la articolul 233, articolul 234, alineatul 1, litera d, NCP, cu aplicarea articolului 77, literele a, d, NCP (…); Mihai Duska, aflată în stare de reţinere, cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată (…)”, se arată în încheierea Judecătoriei Roman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
116

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
84

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...