Activitate de informare pe tema violenței în familie, în piața din Vorona

Activitate de informare pe tema violenței în familie, în piața din Vorona

Polițiștii au desfășurat, marți, o activitate de informare pe tema violenței în familie, în oborul din localitatea Vorona, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, angajații Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Postului de Poliție Vorona au purtat discuții cu cetățenii și au diseminat materiale informative realizate în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Au fost vizate aspecte legale referitoare la emiterea ordinului de protecție, serviciile de care poate beneficia o victimă și conduita persoanelor supuse abuzurilor intrafamiliale.

„Discuțiile polițiștilor cu cetățenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situația în care aceștia din urmă sunt implicați în situații conflictuale, dar și informații referitoare la modificările legislative apărute în situațiile de violență în familie”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Activitatea face parte dintr-o serie dedicată „Săptămânii prevenirii criminalității”, o campanie derulată la nivel național, în perioada 23-27 mai.

 

Spune-ne opinia ta