Acțiune pentru popularizarea legislației în domeniul protecției animalelor în rândul oamenilor. La acțiune au participat polițiști și voluntari ai unui cabinet veterinar (fotogalerie)

Acțiune pentru popularizarea legislației în domeniul protecției animalelor în rândul oamenilor. La acțiune au participat polițiști și voluntari ai unui cabinet veterinar (fotogalerie)

La data 28 august 2022, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în colaborare cu Asociația „We Care About Strays” au organizat o acțiune, în comuna Dimăcheni, pentru informarea deținătorilor de animale privind obligativitatea sterilizării și interdicției abandonului de animale.

Peste 80 de persoane au fost consiliate de polițiști și voluntari și 65 de animale de companie au fost verificate cu privire la respectarea legislației privind asigurarea unor condiții optime de trai.

Activitatea a avut ca scop popularizarea legislației în domeniul protecției animalelor, prevenirea situațiilor în care animalelor sunt abandonate, reducerea cazurilor de violență împotriva animalelor și cunoașterea consecințelor adoptării unui astfel de comportament.

Totodată, s-a urmărit încurajarea populației din zonele rurale în scopul sterilizării animalelor deținute în gospodării și în spațiile adiacente și a beneficiilor aduse de sterilizare.

„În același context polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și voluntarii asociației „We Care About Strays” au împărțit pliante cu principalele obligații si prevederi legale în domeniu, precum și hrană, obiecte de contenție și adăpost, familiilor ce dețin animale de companie”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1072

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9580

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...