Acțiune de amploare a forțelor de ordine în weekend. Un club a fost închis și au fost aplicate amenzi de 88.000 de lei

Acțiune de amploare a forțelor de ordine în weekend. Un club a fost închis și au fost aplicate amenzi de 88.000 de lei

În weekend, respectiv perioada 3-5 septembrie a.c., peste 130 de efective ale forțelor de ordine și intervenție au organizat o acțiune pe raza județului Botoșani, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul cetățenilor, în urma căreia au fost aplicate amenzi în valoare de 88.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, polițiștii au desfășurat activitățile în sistem integrat cu jandarmi și pompieri, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și liniștea publică. Au fost legitimate peste 700 de persoane și controlate 190 de autovehicule și 57 de unități economice.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 88.000 de lei. Dintre acestea, 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, 21 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O. U. G. 195 din 2002 privind regimul circulației pe drumurile publice și două sancțiuni în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea O. U. G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale”, arată IPJ Botoșani, într-un comunicat de presă.

De asemenea, în urma controlului efectuat la un club din municipiul Botoșani, s-au constatat nereguli privind implementarea măsurilor de siguranță pentru apărarea împotriva incendiilor, fiind dispusă închiderea unității, mai precizează reprezentanții instituției.

 

Spune-ne opinia ta