Acțiune amplă a polițiștilor. Peste 500 de autoturisme controlate și amenzi de 50.000 de lei

Acțiune amplă a polițiștilor. Peste 500 de autoturisme controlate și amenzi de 50.000 de lei

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe raza municipiului Botoșani și în zona de competență a Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni. 

Scopul principal al activităților a fost acela de a impune un climat de ordine și siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, precum și prevenirea și combaterea victimizării acestora prin accidente rutiere, ca urmare a nerespectării regulilor de circulație. 

Astfel, au fost constituite filtre rutiere la toate intrările și ieșirile din municipiul Botoșani, precum și pe principalele artere rutiere din municipiu și de pe raza celor două secții de poliție.

În cadrul activităților defășurate au fost legitimate 680 de persoane, au fost controlate 520 de autovehicule și au fost efectuate 122 de testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 50.000 de lei, dintre care, 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectare limitei legale de viteză, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranță, 14 sancțiuni pentru oprire neregulamentară și 19 sancțiuni pentru abateri comise de pietoni. 

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

(Comunicat IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antrenorul Flavius Stoican și-a prelungit contractul cu FC Botoșani până în 2025

astăzi, 12:15
71

Clubul de fotbal FC Botoşani a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, prelungirea contractului cu antrenorul Flavius Stoican până în anul 2025....

Protest al fermierilor în PTF Stânca față de importurile de cereale din Ucraina

astăzi, 12:09
97

Aproximativ 200 de fermieri din judeţul Botoşani vor participa, săptămâna viitoare, la un protest împotriva „deciziilor autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului...

Municipiul Botoșani, premiat la Gala Smart City Industry Awards (fotogalerie)

astăzi, 11:48
97

Municipiul Botoşani a fost premiat la categoria „Smart economy" la Gala celei de-a şaptea ediţii a Smart City Industry Awards, pentru proiectul „Oraşul cu cel mai accelerat poten...