Acțiune a Rutierei finalizată cu cinci permise reținute

Acțiune a Rutierei finalizată cu cinci permise reținute

Serviciul Rutier a organizat, marți, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație și ale consecințelor negative generate de acestea, în cadrul operațiunii „Focus on the road”, derulată la nivel european, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în timpul activităților desfășurate în intervalul orar 8:30-14:00, au fost controlate peste 50 de autovehicule, dintre care 18 destinate transportului public de persoane. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Totodată, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Vă recomandăm să acordați atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, depășirii mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule și vitezei cu care circulați, pentru a putea opri în orice moment autoturismul, în condiții de siguranță!”, este indicația IPJ Botoșani.

Focus on the road” este înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărui obiectiv principal este reprezentat de combaterea abaterilor la regimul rutier. 

În aceeași perioadă, se derulează proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situațiile de nerespectare a normelor rutiere.

 

Spune-ne opinia ta