Acte de binefacere. Jandarmii s-au mobilizat și au donat sânge

Acte de binefacere. Jandarmii s-au mobilizat și au donat sânge

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii botoșăneni s-au mobilizat în urma apelului primit din partea conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani, pe fondul unei prezențe scăzute a donatorilor și a stocurilor reduse de sânge.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, 15 jandarmi au răspuns acestei solicitări și au sărit în ajutorul semenilor aflați în suferință.

Printre cei 15 jandarmi se numără și Cosmina, o tânără jandarmeriță, a cărei prezență la Centrul de Transfuzie nu reprezintă ceva ieșit din comun. Ea este la cea de-a șaptea donare începând cu anul 2018 și nu are de gând să se oprească aici, conștientă fiind de importanța acestui gest benevol.

„Cosmina nu reprezintă un exemplu singular de implicare voluntară în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean din Botoșani. La fel ca ea sunt mulți alții, Alex, Viorel sau Ovidiu fiind doar câțiva dintre colegii care se pot mândri cu un carnet de donator. O parte dintre cei 15 donatori de sânge sunt elevi la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, aflați în practică în această perioadă la structurile operative ale inspectoratului, majoritatea la prima donare”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi din Botoșani.

Activitățile de acest gen nu sunt o noutate pentru jandarmii botoșăneni, la nivelul inspectoratului fiind desfășurate periodic campanii de recrutare a donatorilor de sânge.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
910

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9077

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...