A plătit 500 de euro pe un permis fals, pentru a putea conduce în Europa

A plătit 500 de euro pe un permis fals, pentru a putea conduce în Europa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, care s-a dovedit a fi falsificat.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut – I.T.P.F. Iași, în cursul zilei de vineri, în jurul orei 11:30, pentru efectuarea formalităților de control.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, oamenii legii descoperind asupra tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

„Cu privire la document, bărbatul a declarat că în cursul anului trecut, în timp ce se afla la muncă în Franţa, a obţinut prin intermediul unui conaţional, contra sumei de 500 de euro, un permis de conducere fals, deoarece nu mai avea dreptul de a conduce pe teritoriul Franței”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Poliției de Frontieră din Botoșani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
807

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
7253

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1295

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...