A plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal

A plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în posesia unei femei cu cetățenie Republica Moldova, un permis de conducere rusesc ce s-a dovedit a fi fals. Femeia este cercetată pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. 

Joi, în jurul orei 14:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, o femeie cu cetățenie Republica Moldova, pasageră într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă ocazională cu destinaţia Polonia.

În baza profilului de risc s-a efectuat un control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care s-a descoperit în portmoneul acesteia un permis de conducere eliberat de autorităţile din Rusia, având imprimate datele de identificare şi fotografia respectivei persoane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic.

Persoana a declarat că a obţinut permisul în schimbul sumei de 300 de dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
288

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
492

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
146

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...