A încercat să treacă granița cu un buletin fals

A încercat să treacă granița cu un buletin fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca  efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă. 

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat, luni, în jurul orei 19:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, ca pasager într-un microbuz.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care, asupra bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România având aplicate datele şi fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

„Tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate în urmă cu două luni când se afla în Germania, prin intermediul unor cetăţeni necunoscuţi, de origine sârbă, cărora le-a plătit suma de 150 de euro, cu scopul de a o folosi pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă în statele europene”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări  în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
932

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9192

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...