Centrul asistenței sociale s-a mutat pentru o zi la Botoșani. Lucrările Consiliului Național și ale Congresului de alegeri ale Federației Naționale Sindicale din Asistență Socială și Protecția Copilului „PRO.ASIST” s-au desfășurat în data de 23 septembrie.
O zi dedicată salariaților din asistență socială și protecția copilului, o zi dedicată activităților desfășurate de sindicatele din asistență socială, o zi despre realizările, dar și problemele cu care se confruntă salariații din sistemul de asistență socială.
La eveniment au participat domnul Bogdan Iuliu Hossu – președintele confederației Cartel ALFA, domnul Liviu Apostoiu – prin-vicepreședinte Cartel ALFA și reprezentanți din toate sindicatele afiliate federației, iar cu această ocazie a fost aleasă noua conducere pentru următorii 4 ani.
În urma voturilor liber exprimate, Federația FNS PRO.ASIST va fi condusă de un birou executiv format din:
1. Președinte - Camelia Socianu, președinte al Sindicatului IMPACT Botoșani,
2. Prim-vicepreședinte – Monica Oprea, președinte al Sindicatului Liber al DGASPC Prahova,
3. Vicepreședinte – Sonia Cuseac, președinte al Sindicatului Județean din Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava,
4. Vicepreședinte – Doina Ghiurițan, președinte al Sindicatului PRO.ASM Sibiu,
5. Vicepreședinte – Florina Buga, președinte al Sindicatului MATERNA Teleorman,
6. Secretar general – Mariana Niță, președinte al Sindicatului CETATE Hunedoara.
F.N.S. „PRO.ASIST” a împlinit în această lună 20 de ani de activitate, iar din anul 2021 își are sediul în Botoșani, fiind o organizație independentă faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de patronate și care reuneşte sindicate din 18 judeţe, având un număr de aproximativ 7.500 de membri, fiind singura federaţie exclusiv reprezentativă la nivel național pentru sectorul de activitate „asistență socială”.
Principalele scopuri şi obiective ale federaţiei sunt de a organiza lucrătorii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului în organizaţii sindicale; de a negocia şi încheia contracte colective de muncă la nivel de sector de activitate, grup de unităţi sau la nivel de unitate, la solicitarea membrilor; de a reprezenta, promova şi apăra drepturile şi interesele legitime ale membrilor federaţiei, pe plan profesional, economic, social şi cultural; de a întreprinde acţiuni pentru respectarea şi promovarea drepturilor, intereselor şi demnităţii lucrătorilor din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului (personal de instrucţie şi educaţie, personal de asistenţă socială, personal medico-sanitar, personal didactic, funcţionari publici, asistenţi maternali profesionişti, personal de îngrijire, asistenți personali, personal administrativ, de întreţinere şi de deservire, alte categorii de personal de specialitate sau auxiliar); de a analiza şi propune soluţii în situaţiile în care există premisele declanşării unor conflicte de muncă în cadrul organizaţiilor afiliate.